Cikatridina hüvelykúp 10x

3794 Ft
379 Ft/db

A hüvelyhám sorvadása vagy szöveti károsodása esetén a helyreállító mechanizmusok elősegítésére. A készítmény serkenti a szövetgyógyulást szülés után, nőgyógyászati műtétet követően, kemo- vagy sugárterápia által okozott szövetkárosodás és az időskori ösztrogénhiány következtében kialakuló hüvelyszárazság esetén.

Cikatridina® NÁTRIUM-HIALURONÁT 5 mg hüvelykúp

ÖSSZETÉTEL
Nátrium-hialuronát, centella asiatica, körömvirág, aloe vera, teafa, szemiszintetikus gliceridek, BHT.

A KÉSZÍTMÉNY FORMÁJA A CIKATRIDINA hüvelyi alkalmazásra készült kúp formában kapható. Egy csomag 10 darab, egyenként 2 grammos hüvelykúpot tartalmaz.

MILYEN KÉSZÍTMÉNY A CIKATRIDINA ÉS MILYEN ESETEKBEN ALKALMAZHATÓ?
A CIKATRIDINA hüvelykúp hatása a benne lévő mukopoliszacharidnak, a hialuronsavnak köszönhető, ami a szervezet számos szövetében is nagy mennyiségben található meg. A hialuronsav a szövetek szerkezetét erősíti, így a szövet tónusát, tápanyagellátását és rugalmasságát javítja. Számos klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a hialuronsav képes felgyorsítani és javítani az újrahámosodás és a szövet-helyreállítás folyamatát. JAVALLAT A hüvelyhám sorvadása vagy szöveti károsodása esetén a helyreállító mechanizmusok kiegészítő kezelésére. A készítmény serkenti a szövetgyógyulást szülés után, nőgyógyászati műtétet követően, kemo- vagy sugárterápia által okozott szövetkárosodás és az ösztrogénhiány következtében kialakuló hüvelyszárazság esetén. MIKOR NEM

ALKALMAZHATÓ A KÉSZÍTMÉNY?
Ne alkalmazza a készítmény valamely összetevőjével szemben fennálló egyéni túlérzékenység esetén. Terhesség és szoptatás Ilyen esetekben feltétlenül beszéljen kezelőorvosával. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Különleges óvintézkedések nem szükségesek.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
Gondosan olvassa el a dobozban található használati útmutatót, mert a felhasználó számára fontos adatokat tartalmaz. A készítmény vény nélkül rendelhető orvostechnikai eszköz. A maximális hatékonyság érdekében azonban a feltüntetett javallatoknak megfelelően kell alkalmazni. • Tartsa meg a használati útmutatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. • További információért vagy tanácsért forduljon orvosához és/vagy gyógyszerészéhez. • Forduljon orvosához, ha tünetei idővel nem enyhülnek.

KÖLCSÖNHATÁSOK MÁS KÉSZÍTMÉNYEKKEL A CIKATRIDINA hüvelykúp más készítményekkel való kölcsönhatásai nem ismertek, ezért javasoljuk, hogy beszéljen orvosával, mielőtt a hüvelykúpot más hüvelyi készítménnyel – orvostechnikai eszközzel vagy gyógyszerrel – együtt alkalmazza. HOGYAN

KELL ALKALMAZNI A CIKATRIDINA HÜVELYKÚPOT?
Vegye ki a kúpot a fóliacsomagolásból a két előre kialakított szárny széthúzásával, és helyezze be mélyen a hüvelybe. Mosson kezet az orvostechnikai eszköz alkalmazása előtt és után.

MIKOR ÉS MENNYI IDEIG KELL A KÉSZÍTMÉNYT ALKALMAZNI?
Napi egy hüvelykúpot használjon, lehetőleg az esti órákban, lefekvés előtt vagy az orvos utasítása szerint.
Az alkalmazás időtartama a tünetek változásától függ; szükség esetén a CIKATRIDINA hüvelykúp hosszantartó kezelésre is alkalmas. NEMKÍVÁNATOS HATÁSOK Bármilyen helyi készítmény alkalmazása – különösen ha hosszabb időn át történik – túlérzékenység kialakulását okozhatja. Ilyen esetben szakítsa meg a kezelést, és a megfelelő terápia megkezdése érdekében forduljon orvoshoz. Egyéb nemkívánatos hatások megjelenése esetén tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

FIGYELMEZTETÉSEK Gyermekektől elzárva tartandó! Szembe ne kerüljön. Ne nyelje le! LEJÁRATI IDŐ, TÁROLÁS ÉS HULLADÉKKEZELÉS A lejárati idő bontatlan, megfelelően tárolt termékre értendő. Ne használja fel a készítményt a lejárati idő után, ill. ha a csomagolás bontott vagy sérült. Az orvostechnikai eszköz fénytől és hőtől védve, lehetőleg 4 °C és 25 °C között tárolandó. Semmilyen orvostechnikai eszközt ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba; kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a szükségtelenné vált orvostechnikai eszközt miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

Gyártó:
FARMA-DERMA s.r.l. Via dell’Artigiano 6-8 - 40010
Sala Bolognese (BO) – OLASZORSZÁG (ITALY)

Forgalmazó: Phytotec Hungária Bt.
1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61.
A használati útmutató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. február

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.