Cikatridina hüvelykúp 10x

4990 Ft
499 Ft/db

A hüvelyhám sorvadása vagy szöveti károsodása esetén a helyreállító mechanizmusok elősegítésére. A készítmény serkenti a szövetgyógyulást szülés után, nőgyógyászati műtétet követően, kemo- vagy sugárterápia által okozott szövetkárosodás és az időskori ösztrogénhiány következtében kialakuló hüvelyszárazság esetén.

Cikatridina® NÁTRIUM-HIALURONÁT 5 mg hüvelykúp

ÖSSZETÉTEL
Nátrium-hialuronát, centella asiatica, körömvirág, aloe vera, teafa, szemiszintetikus gliceridek, BHT.

A KÉSZÍTMÉNY FORMÁJA
A CIKATRIDINA hüvelyi alkalmazásra készült kúp formában kapható. A termék kétféle kiszerelésben kerül forgalomba: 10 darab, egyenként 2 grammos és 20 darab, egyenként 2 grammos hüvelykúpot tartalmazó dobozokban.

MILYEN KÉSZÍTMÉNY A CIKATRIDINA ÉS MILYEN ESETEKBEN ALKALMAZHATÓ?
A CIKATRIDINA hüvelykúp hatása a benne lévő mukopoliszacharidnak, a hialuronsavnak köszönhető, ami a szervezet számos szövetében is nagy mennyiségben található meg. A hialuronsav a szövetek szerkezetét erősíti, így a szövet tónusát, tápanyagellátását és rugalmasságát javítja. Számos klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a hialuronsav képes felgyorsítani és javítani az újrahámosodás és a szövet-helyreállítás folyamatát.

JAVALLAT
A hüvelyhám sorvadása vagy szöveti károsodása esetén a helyreállító mechanizmusok kiegészítő kezelésére. A készítmény serkenti a szövetgyógyulást szülés után, nőgyógyászati műtétet követően, kemo- vagy sugárterápia által okozott szövetkárosodás és az ösztrogénhiány következtében kialakuló hüvelyszárazság esetén.

MIKOR NEM ALKALMAZHATÓ A KÉSZÍTMÉNY?
Ne alkalmazza a készítmény valamely összetevőjével szemben fennálló egyéni túlérzékenység esetén.

Terhesség és szoptatás

Ilyen esetekben feltétlenül beszéljen kezelőorvosával.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Különleges óvintézkedések nem szükségesek.

KÖLCSÖNHATÁSOK MÁS KÉSZÍTMÉNYEKKEL
A CIKATRIDINA hüvelykúp más készítményekkel való kölcsönhatásai nem ismertek, ezért javasoljuk, hogy beszéljen orvosával, mielőtt a hüvelykúpot más hüvelyi készítménnyel – orvostechnikai eszközzel vagy gyógyszerrel – együtt alkalmazza.

HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CIKATRIDINA HÜVELYKÚPOT?
Vegye ki a kúpot a fóliacsomagolásból a két előre kialakított szárny széthúzásával, és helyezze be mélyen a hüvelybe. Mosson kezet az orvostechnikai eszköz alkalmazása előtt és után.

MIKOR ÉS MENNYI IDEIG KELL A KÉSZÍTMÉNYT ALKALMAZNI?
Napi egy hüvelykúpot használjon, lehetőleg az esti órákban, lefekvés előtt vagy az orvos utasítása szerint.

Az alkalmazás időtartama a tünetek változásától függ; szükség esetén a CIKATRIDINA hüvelykúp hosszantartó kezelésre is alkalmas.

NEMKÍVÁNATOS HATÁSOK
Bármilyen helyi készítmény alkalmazása – különösen ha hosszabb időn át történik – túlérzékenység kialakulását okozhatja. Ilyen esetben szakítsa meg a kezelést, és a megfelelő terápia megkezdése érdekében forduljon orvoshoz. Egyéb nemkívánatos hatások megjelenése esetén tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

FIGYELMEZTETÉSEK
Gyermekektől elzárva tartandó! Szembe ne kerüljön. Ne nyelje le!

LEJÁRATI IDŐ, TÁROLÁS ÉS HULLADÉKKEZELÉS
A lejárati idő bontatlan, megfelelően tárolt termékre értendő. Ne használja fel a készítményt a lejárati idő után, ill. ha a csomagolás bontott vagy sérült. Az orvostechnikai eszköz fénytől és hőtől védve, lehetőleg 4°C és 25°C között tárolandó. Semmilyen orvostechnikai eszközt ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba; kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a szükségtelenné vált orvostechnikai eszközt miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ

Gyártó:

FARMA-DERMA s.r.l.

Via dell’Artigiano 6-8 – 40010 Sala Bolognese (BO) – OLASZORSZÁG (ITALY)

Forgalmazó:

Phytotec Hungária Bt.

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61.

A használati útmutató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. november

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.