Segítség a cukorbeteg lábaknak

Luna Diabetes
promóció

Talán kevés olyan egyértelmű szövődmény van, amely olyan drasztikus következményekkel (csonkolás, amputálás) járhat, mint a diabetes láb.
Talán kevés olyan egyértelmű szövődmény van, ami olyan kis odafigyeléssel megelőzhető, sőt gyógyítható lenne, mint a diabetes láb.

Segítség a cukorbeteg lábaknak

A diabetes láb szindróma, a diabetes mellitus szövődményeként kialakuló, elsősorban a lábfejet, másodsorban az alsó lábszárat érintő patológiás elváltozás vagy elváltozások tünetegyüttese, mely mind az 1-es, mind a 2-es típusú cukorbetegségre jellemző. Tipikusan a betegség kialakulását követő 8-10 évvel kezd igazán veszélyt jelenteni az alsó végtagra, de ennél sokkal előbb kell(ene) a problémával foglalkozni. A cukorbetegek 5-15%-a esik át a kezeletlen diabetes-láb következményeként különböző mértékű csonkoláson és/vagy végtagvesztéssel járó amputáción, de ennek nem kellene így lenni.

„Tartsa szem előtt” és „vegye kezébe lábát”!

Az esetleges amputációt eredményező fekély (ulcus) kialakulását az ún. belső tényező(k) az idegrendszeri (neuropathia) és/vagy az érrendszeri (angiopathia) kórfolyamat(ok) és azzal kapcsolatos, külső infekció együttesen eredményezi. Az esetek többségedében észrevétlenül elszenvedett mechanikus és/vagy termikus és/vagy vegyi trauma következményeként a bőr folytonossága megszakad és kórokozók kerülnek a szervezetbe, mely jellemzően a polimikróbás infekció kialakulását eredményezi.

A 2015. májusában, Hágában tartott „International Working Group on the Diabetic Foot” ajánlásaiban továbbra is első helyen szerepel a „megelőzés” (Guidance on the prevention of foot ulcers in at-risk patients with diabetes), melynek alapfeltétele az orvos felügyelt glykaemiás kontrol. A megfelelő, napi rendszerességgel végzett láb higiénia azonban semmivel sem helyettesíthető. Ennek elengedhetetlen része a lábfej tisztítást követő ápolás, krémezés.

A cukorbetegek lábának védelmét, szakszerű ápolását és megfelelő állapotban tartását csak komplex készítmény biztosíthatja, mely egyszerre több ponton fejti ki hatását.

A Dr.Kelen Diabetes lábkrém segíti a bőrelváltozások és súlyosabb szövődmények elkerülését, csökkentését. A hidratáló tejsav, a hám- és sebregeneráló allantoin, a mikrocirkulációt (oxigén, tápanyagellátás) optimalizáló aktív anyagai az L-arginin, niacinamid, rutin, capsaicin, koffein, továbbá a bakteriális fertőzéseket megelőző citronella-, teafa- és rozmaring olaj és a viszketést csillapító mentol tökéletes kombinációja biztosítja, hogy a Dr.Kelen Diabetes lábkrém előnyösen alkalmazató mind neuropáthiás, mind angiopáthiás eredetű diabetes láb ápolása esetén.

Honlap: http://drkelen.hu/

Termék:

Dr. Kelen Luna Diabetes lábkrém cukorbetegek részére 100ml 0 Ft

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.