Elevit Complex 1 filmtabletta 30x

4999 Ft
167 Ft/db

Komplex összetételű multivitamin fogantatás előtt és 1. trimeszterre. Magas folsav és Metafolin tartalommal, plusz vassal. Összetevői révén hozzájárul egyes fejlődési rendellenességek megelőzéséhez.

Az Elevit Complex 1 filmtabletta összetevőit célzottan a fogantatás tervezéséhez és a terhesség első 12 hetére állították össze. A benne lévő mikrotápanyagok segítik az anya szervezetének felkészítését a fogantatásra és a terhességre, valamint segítik a magzat egészséges fejlődését a terhesség első harmadában.
Az Elevit Complex 1 a folsav mellett Metafolint* is tartalmaz, mely az aktív folát formának egy kalcium sója.
A kiegészítő folsav-bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét. Ez hozzájárul az idegcső-záródási rendellenesség kockázatának csökkentéséhez.**

A jótékony hatás napi 400µg, a fogantatást megelőző legalább egy hónapon keresztül, és a fogamzást követően három hónapon át folytatott kiegészítő folsavbevitellel érhető el.

A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.
A jód hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához és az idegrendszer normális működéséhez.

* A Metafolin a Merck KGaA (Darmstadt) bejegyzett védjegye.
**Az idegcső-záródási rendellenességek több kockázati tényezővel hozhatók összefüggésbe. A magasabb anyai folátszint önmagában lényegesen csökkenti az idegcső-záródási rendellenességek kialakulását, de nem képes teljesen megakadályozni azokat, mivel a kialakulás kockázatát számos egyéb (pl. örökletes) tényező befolyásolja.


Felhasználási javaslat
Amennyiben gyermeket szeretne vagy terhes, vegyen be napi egy tablettát egy kevés vízzel. Az ajánlott mennyiséget ne lépje túl!

Összetétel
kalcium-karbonát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), magnézium-oxid, L-aszkorbinsav, vas-fumarát, zselésítő anyag (hidroxipropil-metilcellulóz), cink-citrát, csomósodást gátló anyag (keresztkötésű karobxi-metil-cellulóz), fényezőanyag (talkum), csomósodást gátló anyag (magnézium-sztearát), retinol, kolekalciferol, DL-alfa-tokoferil-acetát, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-D-pantotenát, nikotinamid, piridoxin-hidroklorid, kalcium-L-metilfolát, pteroilmonoglutamin-sav, cianokobalamin, D-biotin, fényezőanyag (sztearinsav), színezék (titán-dioxid), csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid), réz-szulfát, kálium-jodid, mangán-szulfát, nátrium-szelenit.

Száraz helyen, legfeljebb 25oC-on, gyermekektől elzárva tartandó! Ne használja a terméket a dobozon feltüntetett lejárati időn túl!

Összetevők (1 napi adag=1 filmtabletta)

Vitaminok
A-vitamin 770 μg
B1-vitamin (tiamin) 1,4mg
B2-vitamin (riboflavin) 1,4 mg
B3-vitamin (niacin) 18 mg
B5-vitamin (pantoténsav) 6 mg
B6-vitamin (piridoxin) 1,9 mg
B12-vitamin (cianokobalamin) 2,6 μg
C-vitamin 85 mg
D3-vitamin 200 NE = 5 μg
E-vitamin 10 mg
Folát Folsav 400 μg
Metafolin ® 451 μg
Biotin (H-vitamin) 30 μg

Ásványi anyagok / nyomelemek
Cink 11 mg
Jód 150 μg
Kalcium 125 mg
Magnézium 100mg
Mangán 2 mg
Réz 1 mg
Szelén 60 μg
Vas 14 mg

OGYÉI: 17851/2016

Gyártó:
Delpharm Gaillard,
Gaillard, Franciaország

Forgalmazó:
Bayer Hungária Kft.
1123 Budapest, Alkotás utca 50.

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.