Elimax Sampon 100ml

3624 Ft
36 Ft/ml

Az Elimax az első 2 az 1-ben sampon, amely nem csak elpusztítja a tetveket és serkéket, de egyben védelmet nyújt az újrafertőzéssel szemben is.

A sampon megelőző kezelésként is alkalmazható, hogy megóvja a hajat a fejtetvekkel szemben, például, ha az iskolában vagy a családban a tetűfertőzés tünetei mutatkoznak. Megtisztítja a hajat, így nem szükséges más sampon.

- Megöli a tetveket és a serkéket
- Távol tartja a tetveket
- Gyorsan hat: 15 percen belüli hatás. Nem szükséges hosszabb ideig vagy egész éjszakán át a hajon hagyni.
- Szilikonmentes: könnyen kimosható
- Rovarirtómentes
- A felhasználóbarát applikátor segítségével könnyű eloszlatni a hajon
- Tisztítja a hajat: fényessé és puhává teszi

Hogyan kell használni az Elimax® sampont?

1. LÉPÉS: Oszlassa el a sampont a száraz hajon
Tekerjen egy törölközőt a vállak és a nyak köré, hogy a termék ne csöpögjön a bőrre vagy a ruhákra. Az egyszerűen alkalmazható applikátor segítségével vigye fel az Elimax® sampont közvetlenül a fejbőrre és a száraz haj teljes hosszára. Vigyázzon, hogy a termék ne kerüljön szájba/tüdőbe vagy a szemekbe (ennek érdekében pl. takarja le a szájat/szemet egy textillel). Oszlassa el a hajon, amíg teljesen át nem itatja. Ügyeljen ara, hogy a fülek mögötti területre és a tarkóra is jusson. Hagyja hatni a terméket 15 percig fésülés közben (lásd a 2. lépést). Ne fedje le a hajat.

2. LÉPÉS: Fésülje ki a hajat közvetlenül az Elimax® alkalmazása után
Ha óvatosan átfésüli a hajat a sűrű fogú Elimax® tetvek elleni fésűvel, az növeli a kezelés sikerességének az esélyét.
1. Fésülje át a hajat egy általános fésűvel a gubancok eltávolítására.
2. Ossza 4 részre a hajat: a homloktól a tarkóig, majd az egyik fültől a másikig.
3. Ezután fésülje át az egyes részeket a sűrű fogú tetvek elleni Elimax® fésűvel. Kezdje a fejbőrhöz a lehető legközelebb. Mindig a hajtőtől a hajvégek irányába fésüljön.
4. Rendszeresen törölje le a fésűt egy vattával az összegyűjtött tetvek és serkék eltávolítása érdekében. Fésülje a tetű-/ serkementes tincseket oldalra.

3. LÉPÉS: Mossa le a hajat 15 perc elteltével
(beleértve az átfésülés idejét is)
Először vizezze be kissé a kezelt hajat, majd habosítsa fel. Öblítse le alaposan a habot bőséges vízzel. Langyos vízzel könnyebb kimosni a terméket. Ügyeljen arra, hogy a termék ne kerüljön a szembe. Nem szükséges megmosni a hajat normál samponnal.
Alaposan szárítsa meg a hajat egy törölköző segítségével. Ne használjon hajszárítót. Ha a kezelést este alkalmazza, akkor teljesen szárítsa meg a hajat lefekvés előtt. Az elkövetkezendő 7 napban naponta ellenőrizze a hajat. Ismételje meg a kezelést, ha új tetveket fedezne fel ebben az időszakban. Az esetek többségében egy kezelés elegendő.

Milyen termék az Elimax® sampon?
Az Elimax® sampon egy külön erre a célra kifejlesztett olajból és a tetvek elleni védelmet biztosító összetevőbőll (LPF®) álló áttetsző folyadék. A speciális polimer olajat kifejezetten a fejtetvek ellni maximális hatás elérése érdekében választották ki. A keverék kétféle hatást fejt ki: eltömíti a tetű légzőnyílását, valamint kiszárítja és összehúzza a rovar bőrét.
Az Elimax® sampon nem tartalmaz neurotoxikus rovarirtó szereket, így nem áll fenn az ellenállóképesség kialakulásának veszélye. Az Elimax® sampon nem tartalmaz szilikont (dimetikont), így nem hagy zsíros réteget a hajon. Az új tetvek elleni maximális védelem érdekében az Elimax® sampon LPF®-et tartalmaz. Ez az összetevő taszítóvá teszi a hajat a tetvek számára. Az Elimax® samponnal kezelt és mosott haj esetében kisebb a veszélye az új tetűfertőzésnek.

Hogyan biztosít védelmet az Elimax® sampon az új fertőzésekkel szemben?
Az LPF® egy polimer (akrilát) és olajban oldódó anyagok kombinációja, amely taszítóvá teszi a haj felületét a tetvek számára. A kutatások
kimutatták, hogy a tetvek kisebb valószinűséggel mardnak az Elimax® samponnal kezelt hajon és szöveten.

Mikor kell alkalmazni az Elimax® sampont?
Ha tetűfertőzésre gyanakszik: használjon Elimax® sampont. Az elkövetkező 7 napban naponta ellenőrizze a hajat. Alkalmazza ismét 7 nap elteltével vagy korábban, ha ez alatt a 7 nap alatt új tetveket/serkéket fedez fel.
A(z újra)fertőzések elleni védelem érdekében: Az Elimax® sampon rendszeresen is alkalmazható megelőző intézkedésként.

Óvintézkedések
- Ne használja, ha az összetevők bármelyikével szemben túlérzékeny! Ha bőrkiütés vagy irritáció/allergia jelei jelentkeznek, akkor hagyja abba a kezelést és mossa meg a haját a szokásos samponjával. Ne használja a terméket nagyon irritált vagy sérült fejbőrön!
- Súlyos fertőzés (> 25 tetű/fej) esetén többször kell alkalmazni.
- Szájba/szembe ne kerüljön (ennek érdekében pl. fedje be a szájat/szemeket egy kendővel). Ha a szembe kerül, akkor alaposan öblítse ki vízzel. Ha véletlenül lenyeli vagy belélegzi, akkor forduljon orvoshoz.
- Alaposan mossa ki a terméket.
- Mindig hagyja hatni a terméket teljes 15 percig, de ne tovább.
- A termék használata során ne fedje le a hajat zuhanysapkával vagy alufóliával. - Annak megelőzése érdekében, hogy a termék a testre csöpögjön (nyak, vállak és mellkas), tekerjen egy törölközőt a vállak köré. Ha a termék mégis a bőrre kerül, akkor mindenképpen mossa le szappannal.
- Ha a kezelést este alkalmazza, akkor teljesen szárítsa meg a hajat lefekvés előtt.
Kizárólag külső használatra.
Gyermekektől tartsa távol.

GYÚLÉKONYSÁG VESZÉLYE:
A kezelt hajat tartsa távol tűztől, lángtól vagy forró tárgyakról (gyertya, kandalló, hajszárító, tűzhely, stb.). Soha ne dohányozzon a kezelés alatt.

Lehetséges mellékhatások
Az utasításoknak megfelelően alkalmazott Elimax® sampon jól tolerálható. Ritka vagy nagyon ritka esetekben a következő mellékhatások fordulhatnak elő:
- Bőrkiütés és -irritáció
- Átmeneti hajhullás és -hajkárosodás
- Enyhén duzzadt vagy érzékeny szemek
- Hámló fejbőr
- Ritka esetben súlyos szemkárosodás előfordulhat. Vigyázzon, hogy a termék ne kerüljön a szembe (ennek érdekében pl. takarja le a szájat/szemet egy textillel).

Ellenjavallatok
Terhes vagy szoptató nők esetében való használatra vonatkozó adat nem áll rendelkezésre. Ha terhesség vagy szoptatás alatt tapasztal tetűfertőzést, akkor forduljon háziorvosához. Ez a termék kizárólag fejtetvek ellen alkalmazható (nem alkalmazható szeméremtetvek vagy testtetvek esetén).
12 hónapnál fi atalabb gyermekeknél nem alkalmazható.

Összetétel
Oligodecén olaj, habképző anyagok, LPF® (szezámolaj, akrilátkopolimer), illatanyag

Tárolási feltételek
A terméket tárolja 5 °C és 25 °C között, fénytől védett helyen.

Csomagolás és lejárati idő
- 100 ml-es üveg (CE 0120) + fésű (CE 0120)
Ne használja a terméket a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu