Nurofen 40mg/ml narancs ízű belsőleges szuszpenzió gyermekeknek 100ml

3799 Ft
38 Ft/ml

A Nurofen szuszpenzió ibuprofén hatóanyagot tartalmazó, speciálisan gyermekeknek szánt eper ízesítésű láz- és fájdalomcsillapító készítmény. Alkalmas a láz gyors és hatékony csökkentésére, valamint enyhe és mérsékelt fájdalom gyors és hatékony csillapítására olyan esetekben, mint meghűléses és influenza-szerű tünetek, torokfájás, fogzási fájdalom, fog-, fül-, fejfájás.

Nurofen 40mg/ml narancsízű szuszpenzió gyermekeknek
Ibuprofén

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
·Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
·További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
·Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Nurofen 40mg/ml szuszpenzió és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Nurofen 40mg/ml szuszpenzió szedése elõtt.
3. Hogyan kell szedni a Nurofen 40mg/ml szuszpenziót?
4. Lehetséges mellékhatások.
5. A készítmény tárolása.
6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NUROFEN 40 MG/ML SZUSZPENZIÓ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Az ibuprofén a nem szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik, amelyek a szervezetnek a fájdalomra, gyulladásra és lázra adott válaszát tudják befolyásolni.

A Nurofen 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió gyermekeknek készítmény a
- láz,
- az enyhe és közepesen erős fájdalom
rövid távú, tüneti kezelésére szolgál.

2. TUDNIVALÓK A NUROFEN 40 MG/ML SZUSZPENZIÓ ALKALMAZÁSA ELŐTT
Ne alkalmazza a Nurofen 40 mg/ml szuszpenziót gyermeknél:
- ha allergiás (túlérzékeny) az ibuprofénre vagy más hasonló fájdalomcsillapítókra (nem szteroid gyulladásgátlók (NSAID-ok)) vagy a Nurofen szuszpenzió egyéb összetevőjére (további információkért lásd a 6. pontot).
- ha a gyermeknél acetilszalicilsav tartalmú vagy más nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedésekor légzészavart, bőrkiütést, bőrviszketést vagy orrfolyást észlelt.
- ha a gyermeknél valaha előfordult emésztőrendszeri vérzés vagy perforáció (átlyukadás) a nem szteroid gyulladáscsökkentők korábbi használata után.
- ha kórelőzményében szerepel vagy jelenleg is fennáll kiújuló gyomor-/nyombélfekély (peptikus fekély) vagy vérzés (bizonyíthatóan két vagy több alkalommal jelentkező fekély vagy vérzés).
- súlyos máj,- és veseelégtelenségben, illetve súlyos szívelégtelenségben szenved.
- ha a gyermeknek agyvérzése vagy más aktív vérzése van.
- ha véralvadási zavarban szenved, mert az ibuprofén növelheti a vérzési időt.
- ha tisztázatlan vérképzési zavarban szenved.
Ha a készítményt felnőtt szedi, a terhesség utolsó három hónapjában nem szedhető.
A Nurofen 40 mg/ml szuszpenzió fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, ha gyermeke
- más nem szteroid gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót vagy naponta több mint 75 mg acetilszalicilsavat szed.
- bizonyos fajta bőrbetegségben szenved (szisztémás lupusz eritematózusz (SLE) vagy kevert kötőszöveti betegség)
- bélbetegségben szenved vagy szenvedett (fekélyes vastagbélgyulladás vagy Crohn-betegség), mivel ezek a problémák súlyosbodhatnak (lásd 4. pont ˝Lehetséges mellékhatások˝)
- valaha magas vérnyomásban és/vagy szívelégtelenségben szenvedett
- veseműködése beszűkült
- májbetegségben szenved
- fokozott körültekintéssel kell eljárni más olyan gyógyszerek egyidejű szedése esetén, amelyek fekély vagy vérzés kialakulásának kockázatát fokozhatják, például szájon át szedett kortikoszteroidok (például prednizolon), vérhígító gyógyszerek (például warfarin), szelektív szerotonin-visszavétel gátlók (bizonyos depresszió elleni gyógyszerek) vagy vérlemezke összecsapódás-gátlót (például acetilszalicilsav).
- másik nem szteroid gyulladásgátló készítményt (így COX-2 gátlókat, például celekoxibot vagy etorikoxibot) szed, mivel ezen gyógyszerek együttes szedése kerülendő.
- A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák.
- Általánosságban a (különböző fajtájú) fájdalomcsillapító gyógyszerek rendszeres használata általában tartós, súlyos veseproblémákat okozhat.
- Légszomj alakulhat ki, ha a következő betegségekben szenved vagy szenvedett: asztma, krónikus orrfolyás, orrpolip vagy allergiás betegségek.
- Nagyon ritkán súlyos bőrreakciókról (például Stevens-Johnson-szindróma) számoltak be a nem szteroid gyulladásgátlók alkalmazásával összefüggésben. A Nurofen szuszpenzió gyermekeknek alkalmazását azonnal abba kell hagyni bőrkiütés, nyálkahártya elváltozások vagy az allergiás reakciók egyéb tüneteinek első jelentkezésekor.
- Ha szívproblémái vannak, korábban szélütésen esett át vagy úgy véli, hogy fennáll Önnél ezek kockázata (például, ha magas vérnyomásban szenved, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy dohányzik), akkor beszélje meg kezelését orvosával vagy gyógyszerészével.
- Bárányhimlő (varicella) alatt tanácsos mellőzni a Nurofen szuszpenzió gyermekeknek készítmény alkalmazását.
- éppen nagyobb műtéten esett át.
- ki van száradva, mert fokozódik a veseproblémák kockázata
- A Nurofen szuszpenzió gyermekeknek készítmények alkalmazása során kismértékben fokozódhat a szívinfarktus (˝miokardiális infarktus˝) vagy sztrók (˝agyi érkatasztrófa˝) kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot és kezelési időtartamot (3 nap).

Valamennyi nem szteroid gyulladásgátlóval történt kezelés során beszámoltak a kezelés alatt bármikor jelentkező és akár halált is okozó emésztőrendszeri vérzésről, fekélyképződésről vagy perforációról, figyelmeztető tünetek jelentkezésével vagy a kórelőzményben szereplő korábbi gyomor-bélrendszeri eseményt követően, vagy akár azok nélkül is. Emésztőrendszeri vérzés vagy fekély kialakulása esetén a kezelést azonnal le kell állítani.

Az emésztőrendszeri vérzés, fekély vagy perforáció kockázata nő a nem szteroid gyulladásgátló adagjának növelésével, ill. olyan betegeknél, akiknek kórtörténetében fekély szerepel, különösen, ha annak szövődményeként vérzés vagy perforáció is előfordult (lásd 2. pont, Ne alkalmazza a Nurofen 40 mg/ml szuszpenziót), valamint idős korban. Ezeknél a betegeknél a kezelést a lehető legalacsonyabb dózissal kell kezdeni.

Védő gyógyszerekkel (pl. mizoprosztol vagy protonpumpa gátlók) történő együttes alkalmazás megfontolandó ezeknél a betegeknél, valamint azoknál, akik kis dózisú aszpirint vagy az emésztőrendszeri kockázatot növelő gyógyszereket szednek egyidejűleg.
A nem szteroid gyulladáscsökkentők, mint például az ibuprofén elfedik a fertőzés és a láz tüneteit.
A Nurofen szuszpenzió alkalmazása előtt konzultáljon orvossal, ha a fenti állapotok bármelyike előfordul az Ön gyermekénél.

Ha a gyógyszert felnőtt szedi:
Idősek
Idős korban a nem szteroid gyulladásgátlók szedésével megnő a nemkívánatos események, különösen a gyomrot és a beleket érintő mellékhatások kockázata. További információkért lásd a 4. pontot: ˝Lehetséges mellékhatások˝.

Azoknak a betegeknek, akiknél már előfordult korábban emésztőrendszeri mellékhatás - különösen, ha időskorúaknak - jelezni kell bármilyen szokatlan hasi panaszt (különösen az emésztőrendszeri vérzést), különösen a kezelés kezdeti szakaszában.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a gyermeke vagy a készítményt szedő felnőtt jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is, különösen az alábbi esetekben:
- kortikoszteroidok (például prednizolon), mert ez növelheti az emésztőrendszeri fekély vagy vérzés kockázatát
- más nem szteroid gyulladásgátló gyógyszer (így az ún. COX-2 enzim gátlók, mint például celekoxib vagy etorikoxib)
- Egyes gyógyszerek, mint a véralvadásgátlók (pl. acetilszalicilsav, warfarin, tiklopidin), bizonyos magas vérnyomás elleni gyógyszerek (ACE-gátlók, pl. kaptopril, béta-receptorblokkolók, angiotenzin II gátlók), illetve más gyógyszerek is befolyásolhatják az ibuprofén kezelést, és viszont. Ezért mindig kérje ki orvos tanácsát, mielőtt az ibuprofént más gyógyszerekkel együtt alkalmazza.
- vérlemezke összecsapódást gátlók (például acetilszalicilsav) és szelektív szerotonin újrafelvételt gátlók (SSRI) (melyek depresszió ellenes gyógyszerek), mivel ez növelheti az emésztőrendszeri mellékhatások kockázatát
- magas vérnyomás elleni gyógyszerek és vízhajtó tabletták (diuretikumok), mivel a nem szteroid gyulladáscsökkentők gyengíthetik ezeknek a gyógyszereknek a hatását és fokozhatják a vesére gyakorolt kockázatot. Ebben az esetben győződjön meg arról, hogy a gyermek a nap folyamán elegendő vizet iszik.
- lítium (depresszió elleni gyógyszer), mert a lítium hatása felerősödhet.
- metotrexát (daganatos megbetegedés illetve reuma elleni gyógyszer), mert a metotrexát hatása fokozódhat.
- takrolimusz (az immunreakció elnyomására alkalmazott gyógyszer), mert a vesetoxicitás kockázata megnövekszik
- ciklosporin (az immunreakció elnyomására alkalmazott gyógyszer), mert a rendelkezésre álló korlátozott bizonyítékok alapján megnő a vesetoxicitás kockázata.
- zidovudin (az AIDS kezelésére szolgáló gyógyszer), mert a Nurofen szuszpenzió együttes szedése esetén a HIV pozitív hemofíliás betegeken növekedhet az ízületi vérömleny illetve a duzzanathoz vezető vérömleny kialakulásának kockázata
- szulfanilurea tartalmú készítmények:
A klinikai vizsgálatokban kölcsönhatásokat figyeltek meg a nem szteroid gyulladásgátlók és bizonyos vércukorszint-csökkentő gyógyszerek (szulfonilureák) között. Bár az ibuprofén és szulfanilureák között a eddig nem írtak le kölcsönhatásokat, egyidejű szedés esetén óvintézkedésként javasolt a vércukor értékek ellenőrzése.
- probenecid és szulfinpirazon:
A probenecidet vagy szulfinpirazont tartalmazó gyógyszerek késleltethetik az ibuprofén kiürülését.
- digoxin, fenitoin és lítium: az ibuprofén megnövelheti ezen gyógyszerek plazmakoncentrációit.
- kinolon antibiotikumok, mivel ezeknek nem szteroid gyulladásgátlókkal történő egyidejű alkalmazása megnövelheti a görcsök kockázatát.
- kolesztiramin, mert a nem szteroid gyulladásgátlók és a kolesztiramin egyidejű szedése késleltetheti és csökkentheti a nem szteroid gyulladásgátlók felszívódását.
- vorikonazol és flukonazol, mert ezek a gyógyszerek megemelhetik a nem szteroid gyulladásgátlók szintjét.
Amennyiben felnőtt szedi ezt a gyógyszert

Terhesség és szoptatás
Terhesség
Tájékoztassa orvosát, ha a Nurofen készítmény szedése alatt teherbe esik. Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha a terhesség utolsó 3 hónapjában van. A gyógyszer alkalmazása kerülendő a terhesség első 6 hónapjában, kivéve, ha az orvos más utasítást ad.
Szoptatás
Az ibuprofén és bomlástermékei csak kis mennyiségben jutnak át az anyatejbe. Tekintettel arra, hogy a mai napig nem váltak ismertté a csecsemőre gyakorolt káros hatások, általában nem szükséges megszakítani a szoptatást az ibuprofén javasolt adagban történő rövid távú használata során.

Női termékenység
A készítmény azon gyógyszerek csoportjába tartozik (nem szteroid gyulladásgátlók), amelyek csökkenthetik a fogamzóképességet. Ez a hatás reverzíbilis (a termékenység az eredeti szintre áll vissza) a készítmény szedésének abbahagyása esetén.
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatása a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Rövid ideig alkalmazva ez a gyógyszer nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Fontos információk a Nurofen 40 mg/ml szuszpenzió egyes összetevőiről
Ez a gyógyszer maltit-szirupot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
A készítmény búzakeményítőt tartalmaz. Cölikália (lisztérzékenység) esetén szedhető, de búzaallergiában (nem azonos a cölikáliával) szenvedő betegek esetében nem alkalmazható.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A NUROFEN 40 MG/ML SZUSZPENZIÓT?
A Nurofen 40 mg/ml szuszpenziót mindig pontosan a betegtájékoztató szerint szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Szájon át történő alkalmazásra.

6 éves kor vagy 20 kg alatti gyermekeknek nem adható.
Érzékeny gyomrú betegeknek a Nurofen szuszpenziót ajánlatos étkezés közben beadni.

FIGYELEM! A javasolt adagot nem szabad túllépni.

Alkalmazás a kanál segítségével
1. Alaposan rázza össze az üveget
2. A kanálnak azt a végét használja, amelyik megfelel a kívánt dózisnak
3. Öntse a gyógyszert a kanálba
4. Tegye a kanalat a gyermek szájába és adja be a gyógyszer adagot
5. Használat után tegye vissza a kupakot. Meleg vízzel mossa el a kanalat, és hagyja megszáradni.

A kezelés időtartama
A készítmény kizárólag rövid távú alkalmazásra szolgál. Ha a gyermek tünetei 3 napnál tovább fennállnak, forduljon orvoshoz.
Ha a tünetek rosszabbodnak, kérje ki kezelőorvosa tanácsát.

Ha gyermeke az előírtnál több Nurofen szuszpenziót vette be:
Ha véletlenül a javasoltnál több Nurofen szuszpenziót adott vagy vett be, azonnal forduljon orvoshoz. A túladagolás tünetei: émelygés, hányinger, hasi fájdalom, fejfájás, szédülés, álmosság érzés, rángatózó szemek, homályos látás, fülcsengés és ritkán alacsony vérnyomás, a vér összetételének változásai, veseproblémák és eszméletvesztés.

Ha Ön vagy gyermeke elfelejtette bevenni a Nurofen szuszpenziót:
Ne vegyen vagy adjon be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha elfelejtett bevenni vagy beadni egy adagot, vegye vagy adja be, amint eszébe jut, majd a következőt a fent részletezett adagolási intervallumnak megfelelően vegye vagy adja be.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Nurofen 40 mg/ml szuszpenzió is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák. Gyermekénél jelentkezhetnek a nem szteroid gyulladásgátlók ismert mellékhatásai. Ilyen esetben, vagy ha aggályai lennének, ne adja tovább a gyógyszert gyermekének, hanem a lehető leghamarabb beszéljen orvosával. A gyógyszert szedő időseknél nagyobb a mellékhatásokhoz kapcsolódó problémák kialakulásának kockázata.

A mellékhatások az alábbi gyakorisági kategóriák alapján kerültek felsorolásra:
Nagyon gyakori 10-ből több mint 1 betegnél fordul elő
Gyakori 100-ból 1-10 betegnél fordul elő
Nem gyakori 1000-ből 1-10 betegnél fordul elő
Ritka 10 000-ből 1-10 betegnél fordul elő
Nagyon ritka 10 000-ből kevesebb, mint 1 betegnél fordul elő
Nem ismert a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg a gyakoriság

HAGYJA ABBA a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha gyermekénél a következő tünetek jelentkeznek:
- a bélvérzés tünetei, például: erős hasi fájdalom, fekete szurokszerű széklet, vér vagy kávéőrleménynek látszó részecskék jelenléte a hányadékban.
- ritka, de súlyos allergiás reakció tünetei, például az asztma súlyosbodása, indokolatlan asztmás légzés vagy fulladás, az arc, a nyelv vagy a torok megduzzadása, nehézlégzés, heves szívdobogás, sokkhoz vezető vérnyomásesés. Ezek akár a gyógyszer első alkalmazásakor is előfordulhatnak. Ha a fenti tünetek bármelyike jelentkezik, azonnal hívjon orvost.
- súlyos bőrreakciók, például az egész testfelületet beborító kiütések, hámló, hólyagos vagy pikkelyes bőr.
Mondja el kezelőorvosának, ha az alábbi mellékhatások bármelyike jelentkezik Önnél, rosszabbodik, vagy a felsorolásban nem szereplő hatásokat észlel.
Gyakori (100-ból 1-10 betegnél fordul elő)
- gyomorégés, hasi fájdalom, émelygés, hányás, fokozott bélgáz képződés, hasmenés, székrekedés.
Nem gyakori (1000-ből 1-10 betegnél fordul elő)
- gyomorhurut, a bélgyulladás és a Crohn-betegség súlyosbodása
- fejfájás, szédülés, álmatlanság, izgatottság, ingerlékenység vagy fáradtság
- látászavarok
- esetlegesen vérző vagy átfúródó emésztőrendszeri fekélyek
- szájfekélyek és/vagy a száj duzzanata és irritációja
- túlérzékenységi reakciók bőrkiütésekkel és viszketéssel és asztmás rohamok (esetlegesen vérnyomáseséssel)
Ritka (10 000-ből 1-10 betegnél fordul elő)
- fülcsengés
Nagyon ritka (10 000-ből kevesebb, mint 1 betegnél fordul elő):
- a nyelőcső vagy a hasnyálmirigy gyulladása, az emésztőrendszer elzáródásai
- a bőrreakciók súlyos formái beleértve a vörösödéssel és hólyagosodással járó, esetlegesen hámló kiütést, amely lázzal, hidegrázással, izomfájdalommal és rossz közérzettel társul, Stevens-Johnson szindróma. Kivételes esetekben súlyos bőrfertőzés fordult elő bárányhimlő (varicsella) fertőzés alatt.
- a normálisnál kisebb mennyiségű vizelet és duzzanat (akut veseelégtelenség vagy -gyulladás lehetséges). Vesekárosodás vagy emelkedett karbamid koncentráció a vérben (az első jelek: a normálisnál kisebb mennyiségű vizelet, zavaros, véres vizelet, hátfájás, lábduzzadás és általános rossz közérzet)
- Vérsejtképzési zavarok (első jelei: láz, torokfájás, felületes szájfekélyek, influenzaszerű tünetek, súlyos kimerültség, orr- és bőrvérzés, indokolatlan vagy szokatlan véraláfutások.
- pszichotikus reakciók és depresszió
- a gyulladás súlyosbodása fertőzés következtében. Ha fertőzés tünetei jelentkeznek vagy súlyosbodnak a Nurofen szuszpenzió alkalmazása közben, forduljon orvosához.
- duzzanat, magas vérnyomás, heves szívdobogás, szívelégtelenség, szívroham.
- májproblémák vagy májgyulladás. Májelégtelenség vagy -károsodás, különösen hosszan tartó alkalmazás esetén; tünetei a bőr és a szemek besárgulása vagy halvány széklet és sötét vizelet.
- nagyon ritkán az aszeptikus agyhártyagyulladás tüneteit (nyakmerevség, fejfájás, émelygés, hányás, láz vagy kábaság) figyelték meg az ibuprofén alkalmazásakor. Az autoimmun-betegségben szenvedőknél (SLE, kevert kötőszöveti betegség) ez nagyobb valószínűséggel fordul elő. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, azonnal vegye fel a kapcsolatot orvosával.

Az olyan gyógyszerek esetében, mint a Nurofen szuszpenzió gyermekeknek, kismértékben fokozódhat a szívroham (˝miokardiális infarktus˝) vagy a sztrók (˝agyi érkatasztrófa˝) kockázata.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A NUROFEN 40 MG/ML SZUSZPENZIÓT TÁROLNI?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A címkén / tartályon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne alkalmazza a készítményt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Felbontás után 6 hónapig használható.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg.
Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Nurofen narancsízű 40 mg/ml szuszpenzió
- A készítmény hatóanyaga az ibuprofén. 40 mg ibuprofént tartalmaz 1 ml szuszpenzióban.
- Egyéb összetevők: citromsav-monohidrát, trinátrium-citrát, nátrium-klorid, szacharin-nátrium, poliszorbát 80, domifen-bromid, maltit-szirup, glicerin, xantán gumi, narancs aroma (búzakeményítőt tartalmaz), tisztított víz.

Milyen a Nurofen narancsízű 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió gyermekeknek gyógyszerkészítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Csaknem fehér belsőleges szuszpenzió.
30, 50, 100 vagy 150 ml belsőleges szuszpenzió.
A doboz mérőeszközként adagoló kanalat tartalmaz (egyik végén 1,25 ml-es jelzéssel is ellátott, 2,5 ml-es nagyságú, másik végén pedig 5,0 ml-es nagyságú adagoló fejjel).

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

OGYI-T-6793/103

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.