Multi-tabs Immuno Kid rágótabletta 30x

3490 Ft
Eredeti ár: 4490 Ft
116 Ft/db

A Multi-tabs Immuno Kid ajánlott fertőzéses megbetegedéses környezetben, ill. fennálló betegség esetén vagy lábadozás idején a vitamin- és nyomelemhiány megelőzésére, az immunrendszer hatékonyabb működésének elősegítésére 4-10 éves gyermekek számára.
Szavatosság: 2020.05.

Mi a Multi-tabs Immuno Kid?
A Multi-tabs Immuno Kid gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.

Mik a Multi-tabs Immuno Kid hatóanyagai?
10 000 000 000 cfu (kolóniaképző egység) Lactobacillus GG, 40 µg A-vitamin (retinol acetát), 10µg D3-vitamin (kolekalciferol), 7mg E-vitamin(d,l-alfa-tokoferol-acetát), 30µg K-vitamin (fitomenadion), 1mg B1-vitamin (tiamin-nitrát), 1,2mg B2-vitamin (riboflavin), 1,1mg B6-vitamin (piridoxin hidroklorid), 1,4µg B12-vitamin (cianokobalamin), 13mg Nikotinamid, 3mg Pantoténsav (kalcium-pantotenát), 100µg Folsav, 20µg Biotin, 60mg C-vitamin (aszkorbinsav), 10mg Vas (vas-fumarát), 7mg Cink (cink-oxid), 90µg Jód (kálium-jodid), 2 mg Mangán (mangán-szulfát),
20µg Króm (króm-klorid), 30µg Szelén (nátrium-szelenát)/tabletta

Mit tartalmaz még a Multi-tabs Immuno Kid?
Segédanyagok: aszkorbinsav, nátrium-citrát, citromsav, maltodextrin, pektin, közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, arabmézga, kukoricakeményítő, glicerin, zselatin, szilicium-dioxid, aceszulfám-kálium, magnézium-sztearát, metilcellulóz, kolloid szilicium-dioxid, kálcium-hidrogénfoszfát-dihidrát, sztearinsav, mikrokristályos cellulóz, szacharóz, butilhidroxi-toluol, nátrium-aluminium-szilikát, nátrium aszkorbát, mono-, di-, triglicerid-keverék, izomalt, xilit, eper- és málna aromák, tisztított víz.

Mikor ajánlott a Multi-tabs Immuno Kid alkalmazása?
Fertőzéses megbetegedéses környezetben, ill. fennálló betegség esetén vagy lábadozás idején a vitamin- és nyomelemhiány megelőzésére, az immunrendszer hatékonyabb működésének elősegítésére 4-10 éves gyermekek számára.

Alkalmazása segít megelőzni fertőző betegségek kialakulását és lerövidíteni számos fertőző betegség lefolyását.

Mikor nem szabad a Multi-tabs Immuno Kid készítményt alkalmazni?
A készítmény ellenjavallt bármely vitaminnal vagy ásványi anyaggal, illetve segédanyaggal való túlérzékenység, továbbá hyperthyreosis és annak kezelése alatti időszak, A- vagy D-hyper-vitaminosis, hypercalcaemia, vasanyagcsere-zavarok esetén.

Szedhető-e a Multi-tabs Immuno Kid más gyógyszerekkel együtt?
A tejsavbaktériumok érzékenyek az elterjedten alkalmazott antibiotikumokkal szemben. Ezért legalább 3 óra teljen el az antibiotikum és a Multi-tabs Immuno Kid bevétele között. Levadopa-tartalmú gyógyszerrel egy időben csak a kezelőorvos javaslata alapján alkalmazható.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Hiányállapotok akkor alakulnak ki, ha az adott tápanyagok bevitele alacsonyabb, mint a szervezet szükséglete. Ezt előidézheti a nem megfelelő táplálkozás, továbbá olyan állapotok, amelyek fokozott tápanyagigénnyel (pl. növekedés, betegségek, lábadozás) vagy károsodott felszívódással (pl a tápcsatorna betegségei, hasmenés) járnak.

Hogyan és mikor kell a Multi-tabs Immuno Kid készítményt bevenni?
Naponta 1 rágótabletta ugyanazon napszakban elfogyasztva.

Mi az ajánlott adag?
4-10 éves gyermekeknek napi 1 rágótabletta.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a Multi-tabs Immuno Kid?
A Multi-tabs Immuno Kid az ajánlott napi dózisban általában jól tolerálható. Egyes esetekben azonban kialakulhatnak mellékhatások, pl. gyomorpanaszok. Ilyen esetben célszerű ennivalót fogyasztani, mert ez javíthatja az állapotot.

A B2-vitamin (riboflavin) a vizeletet sárgára, míg a vas a székletet feketére színezheti el, de ezek nem jelentenek semmilyen egészségügyi kockázatot.

Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?
Ha elfelejtette bevenni a Multi-tabs Immuno Kid rágótablettát: az ajánlott napi adag 1 rágótabletta, amely a nap bármely, de azonos időszakában bevehető. Ha azonban csak másnap jut eszébe a kimaradt adag, ne adja be gyermekének az aznapi adaggal együtt, vagyis sohase alkalmazzon dupla vagy még nagyobb dózist a kimaradt adag(ok) pótlására, hanem azon túllépve folytassa a napi egyszeri egy rágótablettás alkalmazást.
Nyáron megfelelő vitamindús táplálkozás ajánlott.

Mennyi ideig szedhető a készítmény?
A készítményt csak a lejárati időn belül, eredeti csomagolásban szabad felhasználni.

Hogyan kell tárolni a készítményt?
A készítményt legfeljebb 25 °C-on, gyermekektől elzárva kell tartani!

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu