Supradyn Energia Plus pezsgőtabletta 10x

2149 Ft
215 Ft/db

A Supradyn Energia Plus pezsgőtabletta olyan multivitamin készítmény, amely 13 vitamin és 9 ásványi anyag, illetve nyomelem kombinációja mely koenzim Q10-et tartalmaz.

13 vitamin és 9 ásványi anyag/nyomelem koenzim Q10-zel

A vitamin-mennyiségeket az Európa Tanács* és az USA Nemzeti Kutatási Tanács által javasolt NRV** (ajánlott napi bevitel) alapján határozták meg.

A vitaminok létfontosságú anyagok. Nélkülözhetetlenek a szénhidrátok-, az energia-, a lipidek-, a nukleinsavak és a fehérjék metabolizmusában, valamint az aminosavak, a kollagén és a neurotranszmitterek szintéziséhez. Amellett, hogy a vitaminok a szervezet alapvető metabolikus folyamataiban vesznek részt, szerepük van a metabolikus folyamatok szabályozásában és koordinálásában. A vitaminok nélkülözhetetlenek a csontok növekedéséhez, a sebgyógyuláshoz, az érrendszer épségéhez, a mikroszómális gyógyszer-metabolizmushoz és méregtelenítéshez, az immunműködéshez, a fejlődés és differenciálódás stb. során.

Az akut vitaminhiány ismert következményein kívül a megfelelő vitaminellátottságnak szerepe van a betegségek megelőzésében és az egészség és a fizikai-, szellemi teljesítőképesség fenntartásában.

Az ásványi anyagok, nyomelemek szintén létfontosságú anyagok. Sokféle élettani szerepük van: katalizálnak számos enzimatikus reakciót, strukturális alkotórészei az enzimeknek, hormonoknak, neuropeptideknek és hormon receptoroknak, több ponton részt vesznek a metabolizmusban, ingerületátvitelben, a csontok és a fogak felépítésében stb.

A Supradyn Energia Plus pezsgőtabletta hatóanyagai hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez.

- A B2-, B6-, B12-, C-vitamin, a folát, a pantoténsav, a niacin, a vas és a magnézium hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.
- A B1-, B2-, B6-, B12-, C-vitamin, a biotin, a niacin, a pantonénsav, a vas, a jód, a kalcium és a mangán részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban.
- A D-vitamin, a folát, a réz, a cink és a szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
- A Supradyn Energia Plus pezsgőtabletta étrend-kiegészítő készítmény.

Figyelmeztetés:
Fenilalanin-forrást tartalmaz. Kumarin típusú véralvadás-gátló gyógyszert szedők, terhes nők és szoptató anyák kérdezzék meg orvosukat a használat előtt. Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

*https://www.ogyei.gov.hu/nrv_es_ul_ertekek/
**Food and Nutrition Board, Institute of Medicine, National Academies (USA): Recommended Dietary Allowances and Adequate Intakes - Vitamins and Elements


Vitaminok (pezsgőtablettánként)
A-vitamin 800µg
B1-vitamin 3,3mg
B2-vitamin 4,2mg
B3-vitamin (nikotinamid) 48mg
B5-vitamin (pantoténsav) 18mg
B6-vitamin 2mg
B12-vitamin (cianokobalamin) 3µg
C-vitamin 180mg
D3-vitamin (kolekalciferol) 200NE
E-vitamin 12mg
Folsav 200µg
H-vitamin (biotin) 50µg
K-vitamin 25 µg

Ásványi anyagok (pezsgőtablettánként)
Cink 10mg
Jód 150µg
Kalcium 120mg
Magnézium 80mg
Mangán 2mg
Molibdén 50µg
Réz 1mg
Szelén 50µg
Vas 14mg

Egyéb: (filmtablettánként)
Koenzim Q10 4,5mg

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Bayer Hungária Kft.
H-1123 Budapest, Alkotás u. 50.
Magyarország

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.