Hírek

Máriatövis, mint májvédő gyógynövény

Kémiai anyagokkal telített világunkban egyre nagyobb terhet ró szervezetünkre a méregtelenítés. Ennek a folyamatnak a központja a máj. Minden étel, ital, szájon át bevett gyógyszer a májon keresztül jut el a véráramba, minden egyes májsejt mérgező molekulák millióit közömbösíti nap mint nap, s ez nem kis próbatételt jelent számukra.

Tudatos Kismama

Egy tudatos kismama nem bíz semmit a véletlenre, hanem utánajár a dolgoknak. Megtervezi és segíti teherbeesését, ezt követően odafigyel magára, de gyakran kiszámolja azt is, hogy mire mennyit fog elkölteni. Igyekszik mindig rátalálni azokra a dolgokra, amik a legjobbat nyújthatják ár/érték arányban saját maga, illetve kisbabája számára.

A lábat érintő problémák

A fájó, görcsölő lábak, de a lábakon megjelenő visszerek és seprűvénák is a felgyorsult, modern életvitel egyik kellemetlen hozománya. Ezek a panaszok életkortól és nemtől függetlenül is jelentkezhetnek, megkeserítve a mindennapokat.

Segítség a cukorbeteg lábaknak

Talán kevés olyan egyértelmű szövődmény van, amely olyan drasztikus következményekkel (csonkolás, amputálás) járhat, mint a diabetes láb.
Talán kevés olyan egyértelmű szövődmény van, ami olyan kis odafigyeléssel megelőzhető, sőt gyógyítható lenne, mint a diabetes láb.

Pelenkakiütés – egy gyakori probléma

A pelenkakiütés bármikor előfordulhat, függetlenül attól, hogy milyen gondosan cserélik a pelenkát. Néhány babánál csak esetenként fordul elő, mások gyakran szenvednek tőle. A pelenkakiütés bármikor jelentkezhet, de nagyobb valószínűséggel alakul ki, amikor a baba fogzik, elválasztják a szoptatástól vagy antibiotikumot kap.

A rendszeres önellenőrzés fontossága

A diabétesz-terápia sikerét hosszabb távon a szövődmények elmaradása jelzi, rövid távú eredményeiről pedig a vércukormérések adhatnak információt. Mivel a vér glükóz-koncentrációja eleve ingadozik egy napi ritmus szerint, és ezen felül azt még befolyásolja az ember aktuális tevékenysége, lelkiállapota, a megelőzően fogyasztott étele, itala is, egy-egy mérés önmagában keveset mond.

Útipatika nyaraláshoz

Nyaralásunk és szabadságunk alatt könnyen előfordulhat, hogy valamilyen okból kifolyólag szükségünk lesz valamilyen készítményre, esetleg gyógyszerre, és ha olyan helyen töltjük a szabadidőnket, ahol nem vagyunk járatosak igen nehéz hirtelen patikát találni. Éppen ezért az utazási előkészületek részeként ne feledkezzünk meg az úgynevezett útipatika összeállításáról sem, hiszen sosem lehet tudni, hogy éppen milyen gyógyszerre, készítményre lesz szükségünk a nyaralás folyamán.

Anyatej serkentő tanácsok és praktikák

A szoptatás alatt olyan hormonális változások indulnak el az anyai szervezetben, amelyeknek végeredménye a tejmirigyek tejelválasztásának serkentése. Ha a mell nincs kiürítve, akkor - negatív visszacsatoláson keresztül - csökkenhet a tejtermelődés, ezért érdemes a "felesleget" lefejni (Miért termelődjön, ha úgyis van a mellben?).

Dohányzás rossz szokás vagy függőség?

Sokan mondják, hogy a dohányzás csak egy rossz szokás és akaraterővel könnyű leküzdeni. A leszokással kísérletezők viszont már tudják, hogy a dohányzásról nehéz leszokni.Már régóta tudjuk azt, hogy a dohányzás során a függőséget elsősorban a nikotin alakítja ki. Ugyanakkor azt is megfigyelhetjük a dohányosokon, hogy jellemző szokásokat tesznek magukévá. Ilyen értelemben a rossz szokás és a függőség szembeállítása mesterséges, mert mind a kettő igaz a dohányzásra.

Nátha vagy influenza?

A köznyelv hajlamos összemosni a náthát és az influenzát, pedig nem ugyanarról a megbetegedésről van szó. Igaz, a tünetek egy része azonos, és a kezelés is hasonló, azért a párhuzamok ismeretén túl nem árt tisztában lenni a különbségekkel sem.

Kullancs kiszedése szakszerűen

Ismerje, hogyan történik a kullancs kiszedése szakszerűen. A kullancs kiszedése gyorsan és szakszerűen kell, hogy megtörténjen! A statisztikák szerint ha a fertőzött kullancs 24 óráig van a bőrben, akkor már biztos, hogy át is adja a kórokozót! Rendkívül fontos, hogy a bőrbe fúródott, táplálkozását megkezdő kullancsot mihamarabb eltávolítsuk. A kullancs kiszedése nagy óvatosságot igényel, különben a fertőzés veszélyét kockáztatjuk!

A sebek fertőtlenítése

Bármikor előfordulhat, hogy a konyhában vagy a kertben véletlenül megvágjuk magunkat vagy valamilyen kisebb sérülés ér akár minket, akár gyermekünket. Azonban a legtöbben nem törődnek ezekkel az elhanyagolható sérülésekkel, pedig ha nem fertőtlenítjük megfelelően a sérüléseket komolyabb következményei is lehetnek.

A fokhagyma, mint immunerősítő

Erősítené védekező-rendszerét? Szervezetének jobb antioxidáns-védelemre lenne szüksége? A fokhagyma erősíti a szervezet mikroorganizmusokkal szembeni általános ellenálló-képességét, emellett védi a szívet és az ereket, tisztítja a tüdőt, szabályozza a vérnyomást. A fokhagyma előnyösen befolyásolja a vér triglicerid, valamint összes és LDL koleszterin szintjét.

Mi a különbség a Béres Csepp Extra és a Béres Csepp között?

Ma már köztudott, hogy az antioxidánsok megvédik a szervezet sejtjeit a szabadgyökök által okozott károsodásoktól, ezen felül az immunrendszert is hatékonyan támogatják. Ezt ismerte fel id. dr. Béres József feltaláló, aki korát meghaladó gondolkodásmódjával már több évtizede elkezdte ez irányú kutatásait. Az örökül hagyott tudományos anyagok alapján a megkezdett kísérleteket fia és a Béres Gyógyszergyár kutatócsapata fejezte be. A Béres Csepp Extra, továbbfejlesztett összetételével fokozza az antioxidáns- és immunvédelem hatásosságát, amire a mindennapok egyre intenzívebb kihívásai miatt fokozottan szükségünk van.

Hajhullás nőknél

A természetes mértéket meghaladó hajhullás, hajritkulás egyre több hölgyet érint. A hajhullás leggyakrabban a hormonális változások időszakában jelentkezik, szülés után, vagy változókorban, de különböző okokból kifolyólag bármikor jelentkezhet, akár makacs, súlyos formában is. A haj minőségének romlása, illetve mennyiségének csökkenése gyakorlatilag minden esetben a hajhagymák „éhező állapotára” vezethető vissza, függetlenül attól, hogy a problémát hormonális-, vagy egyéb okok váltják ki. A hajhagymák ugyanis elégtelen tápanyag-ellátottság esetén idővel már csak egyre vékonyabb hajszálak termelésére képesek.

A sebek fertőtlenítésének fontossága

Bármikor előfordulhat, hogy a konyhában vagy a kertben véletlenül megvágjuk magunkat vagy valamilyen kisebb sérülés ér akár minket, akár gyermekünket. Azonban a legtöbben nem törődnek ezekkel az elhanyagolható sérülésekkel, pedig ha nem fertőtlenítjük megfelelően a sérüléseket komolyabb következményei is lehetnek.
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.